Tiedätkö keitä taloyhtiössäsi tai asumisyhteisössäsi asuu?

 


Tiedätkö keitä taloyhtiössäsi tai asumisyhteisössäsi asuu?

Nykyajan yhteiskunnassa näyttää siltä, että naapuruuden yhteisöllisyys on heikentynyt huomattavasti. Monilla alueilla iäkkäät ihmiset jäävät yksin. Tämä herättää kysymyksen siitä, miksi ihmiset nykyään eivät välitä naapureistaan.

Helppo vastaus asiaan on modernin elämäntyylin hektisyys. Ihmiset ovat kiireisiä työn, perhe-elämän ja muiden velvollisuuksien kanssa. Aikataulujen täyttyessä ei jää aikaa tai energiaa välittää naapureista, erityisesti vanhuksista, jotka saattavat tarvita enemmän huomiota ja apua.

Toinen merkittävä tekijä on teknologian kehitys. Digitaalisen aikakauden myötä ihmisten sosiaaliset suhteet ovat muuttuneet. Monet viettävät enemmän aikaa älypuhelinten ja tietokoneiden äärellä kuin vuorovaikutuksessa kasvotusten naapuriensa kanssa. Tämä etäisyys voi luoda tuntemattomuutta naapurien välille ja vähentää halua auttaa toisiaan.

Kolmanneksi kulttuurissamme painotetaan liikaa oman edun tavoittelua ja henkilökohtaista menestystä. Apua tarvitsevien auttaminen voi tuntua ylimääräiseltä taakalta, joka ei suoraan hyödytä omaa elämää tai tavoitteita.

On tärkeää herättää keskustelua naapuruuden merkityksestä ja yhteisön antamasta tuesta. Lisäksi tarvitaan tekoja.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keneltä voimme peräänkuuluttaa vastuullisuutta hoidon saamiseksi?

Onko digitaalisista ratkaisuista hyötyä vanhustenhoidossa?

Mielen hyvinvointia