Mitä tarkoitan vanhustenhoidon harharetkellä

 


Mitä tarkoitan vanhustenhoidon harharetkellä


Minulta on kysytty miksi blogini nimi on ”vanhustenhoidon harharetki”.Termi “harharetki” viittaa eksymiseen, väärään suuntaan menemiseen tai siihen, joka on mennyt pieleen tai ei ole mennyt suunnitelmien mukaan.

Harharetkestä voi myös oppia mikäli siihen suhtautuu paneutuvasti ja tutkivasti. Kelläpä ei olisi epäonnistuneita projekteja ja pieleen menneitä suunnitelmia, jotka eivät tuota toivottuja tuloksia.

Harharetki parhaimmillaan voisi olla haastava ja epävarma aika, joka voi myös johtaa suurempaan itsetuntemukseen ja kasvuun. Se voi olla tarkoituksellinen prosessi, jossa henkilö, yhteisö tai yhteiskunta kyseenalaistaa tai tutkii omia uskomuksiaan, arvojaan tai elämänkatsomustaan.

Vanhustenhoidossa näyttää ettei harharetkistä oikeasti haluta oppia vaan eksytään yhä enemmän. Niillä, joilla on vähän, halutaan ottaa se vähäkin pois. Politiikassa ja yhteiskunnassa on tehty vanhustenhoidonkin suhteen arvovalintoja, joista voidaan sanoa, että hän on tehnyt harharetki. Vaikuttaa sille että ei ole tahtotilaa korjata haavoittuvassa asemassa olevien ja yksinäisten vanhusten pääsyä terveys- ja sosiaalipalveluiden piiriin.

Eksyminen vanhustenhoidossa on seurausta väärästä suunnasta, vääristä arvovalinnoista, huonosta suunnittelusta ja välinpitämättömyydestä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keneltä voimme peräänkuuluttaa vastuullisuutta hoidon saamiseksi?

Onko digitaalisista ratkaisuista hyötyä vanhustenhoidossa?

Sairaus ja yksinäisyys