Ystävyydestä ja vuorovaikutuksesta hauraan vanhuksen kanssa

 

Ystävyydestä ja vuorovaikutuksesta hauraan vanhuksen kanssa

Onneksi hauraallekin vanhukselle löytyy erilaisia tapoja kokea vuorovaikutusta ja yhteyttä ympäröivään maailmaan. Nämä neuvot on tarkoitettu ystävätoimintaan!


Ystävyyden ja vuorovaikutuksen moninaiset tavat


Kehomme kaipaa kosketusta ja liikettä, ja tämä tarve vain kasvaa iän myötä. Fyysinen vuorovaikutus voi tulla esille silittelynä tai vaikkapa yhteisinä kävelylenkkeinä käsi kädessä.

Henkisessä ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa esimerkiksi uppoudutaan esimerkiksi keskusteluun. Se pitää mielen aktiivisena. Sosiaalinen vuorovaikutus tarjoaa mahdollisuuden olla osa yhteisöä, jossa jaamme kokemuksia ja tarinoita toisten ihmisten kanssa. Yhteiset hetket ja keskustelut luovat siteitä ja luovat tunnetta siitä, että kuulumme yhteen.

Tunteiden jakaminen ja ymmärtäminen ovat ihmisen perustarpeita. Emotionaalinen vuorovaikutus voi tapahtua syvällisissä keskusteluissa tai pelkästään läsnäolon kautta. Ymmärtävät katseet, myötätuntoiset sanat ja läheiset hetket voivat tuoda lohtua arkeen.

Kaikki nämä vuorovaikutuksen muodot ovat tärkeitä, kun tavoitellaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ne auttavat meitä iästä ja terveydestä huolimatta tuntemuksessa olla elossa ja yhdistyneinä muihin ihmisiin. Vaikka elämässä voi olla suuria haasteita, vuorovaikutuksen voima on suuri.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keneltä voimme peräänkuuluttaa vastuullisuutta hoidon saamiseksi?

Onko digitaalisista ratkaisuista hyötyä vanhustenhoidossa?

Sairaus ja yksinäisyys