Ihanteellinen ihmisen vanheneminen

 


Ihanteellinen ihmisen vanheneminen


Oletko miettinyt omalla kohdallasi miten haluat vanheta? Ihanteellinen ihmisen vanheneminen on monimutkainen ja yksilöllinen asia, johon vaikuttavat sekä fyysiset että psyykkiset ja sosiaaliset tekijät. Tässä omia mietteitäni.


Hyvä terveys, sosiaalinen elämä ja toimintakyky

Ihanteellinen vanheneminen liittyy toiveissani hyvään terveyteen ja toimintakykyyn. Toivon että minulla riittää fyysinen ja psyykkinen kyky osallistua päivittäisiin aktiviteetteihin, harrastuksiin ja sosiaaliseen elämään. Toivon voivani osallistua ystävien, perheen ja yhteisön tapahtumiin.

Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat tärkeitä osia ihanteellista vanhenemista. Rakastan golfia ja toivon voivani pelata sitä hyvin vanhana.



Perhe

Toivottavasti perheeni pysyy koossa. Se on minulle se tärkein voimanlähde.



Tyytyväisyys ja oppiminen

Toivon pystyväni olemaan tyytyväinen elämääni ja kokemaan mielenrauhaa. Haluan jatkaa oppimista joka edistää aivojen terveyttä ja elinvoimaa.



Osaanko mukautua edessä oleviin muutoksiin?

Olenko joustava ja löydän ratkaisuja kun tulee terveysongelmia ja muutoksia elämään itsellä tai perheellä? Uskon että varautuminen muutoksiin voi helpottaa iskuja.

Mietityttää saanko hoitoa ja hoivaa ja saako läheiseni sitä.

Toivottavasti löytyy viisautta että yhteiskunta huolehtisi paremmin vanhoista ihmisistään jotka eivät itse voi tilanteeseensa vaikuttaa. Tällä hetkellä näyttää että yhteiskunta pikemminkin hylkää heikot ja hauraat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Purkavatko kelakorvaukset hoitojonot?

HYVINVOINTIALUEET SOPEUTTAVAT SUURIN SÄÄSTÖIN