Elämänmuutoksen yllätyksestä juuri eläkkeelle siirryttyä

 


Elämänmuutoksen yllätyksestä juuri eläkkeelle siirryttyä

Elämää ei voi suunnitella tarkasti kun vanhenee. Moni meistä unelmoi terveestä ja energisestä eläkkeestä, jolloin voimme nauttia harrastuksista, matkustelusta ja vapaa-ajan viettämisestä läheistemme kanssa. Mutta elämässä voi tapahtua odottamattomia käännekohtia, kuten vakava sairastuminen.


Sairastuminen

Äkkiä oloa ei tunnekaan terveeksi. Viimein uskaltautuu ja varaa ajan lääkäriin Lääkärin diagnoosi on kylmä suihku – vakava sairaus vaatii hoitoa ja sopeutumista aivan erilaiseen elämänrytmiin.



Tunteiden vuoristorata ja pettymys

Aluksi tunteet ovat ristiriitaisia. Pettymys, epävarmuus ja suru sekoittuivat pettämättömään päättäväisyyteen ja haluun selviytyä.

Elämän uudelleenarviointi on välttämätöntä. Vakavan sairauden keskellä oppii arvostamaan pieniä jokapäiväisiä asioita ja ihmissuhteita.


Mahdollisuuksia?

Elämä ei suju suunnitellusti, mutta se voi edelleen olla täynnä mahdollisuuksia.

Vanhan ihmisen viisaus ei tarkoita jäykkyyttä tai muutoksen vastustamista. Päinvastoin, monet vanhat ihmiset ovat oppineet olemaan joustavia ja avoimia uusille ajatuksille. Usein he osaavat arvottaa ihmissuhteet, terveyden ja yksinkertaiset ilot korkealle. Tämä voi auttaa heitä suhtautumaan elämän yllätyksiin tasapainoisesti, sillä heidän perspektiivinsä on laajentunut ja syventynyt vuosikymmenten aikana.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keneltä voimme peräänkuuluttaa vastuullisuutta hoidon saamiseksi?

ONKO VANHUSTENHOIDON HENKILÖSTÖN KIELITAITOVAATIMUKSET AJANTASALLA?

PITÄÄKÖ VANHUSTEN LUOTTAA ROBOTTEIHIN?