HALUATKO HUOLEHTIA IÄKKÄISTÄ LÄHEISISTÄSI?

 



HALUATKO HUOLEHTIA IÄKKÄISTÄ LÄHEISISTÄSI?

Halusimme tai emme, ikäihmisistä huolehtiminen on meidän kaikkien vastuulla. Huolehdimme todennäköisesti omista vanhemmistamme, isovanhemmistamme, muista sukulaisistamme tai omista puolisoistamme jossain elämänvaiheessamme.

Siksi emme voi työntää asiaa pois mielestämme ja ajatella, että asia kuuluu vain ammattimaiselle hoitohenkilökunnalle, joka huolehtii läheisistä vanhuksistamme aikanaan. Jokaisen meistä kannattaa miettiä miten vanhustenhoidon verkosto saadaan toimimaan parhaiten ja auttamaan kun avuntarve ilmenee. Vaikein tilanne on muodostunut niille yksinäisille ja sairaille vanhuksille, jotka eivät itse pysty hakemaan riittävää apua ja joilla ei ole tukiverkostoa ympärillään.

Kotihoidossa vanhustyöntekijä saattaa olla ainoa ihmiskontakti vanhukselle. Oma havaintoni seuratessani vanhusten hoitoa on, että käytännön vanhushoidossa asenteet ja ajattelumallit työntekijöillä vaihtelivat sen suhteen mitä he käsittävät työnsä sisältävän. Toiset tekivät perushoidon tehokkaasti ja poistuivat sitten. Toiset panostivat myös seurusteluun ja tarkistivat hoidettavien mielialat. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keneltä voimme peräänkuuluttaa vastuullisuutta hoidon saamiseksi?

Onko digitaalisista ratkaisuista hyötyä vanhustenhoidossa?

Mitä ovat vanhan ihmisen perusoikeudet?