Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2025.

Miten käy hyvinvointialueiden uudistuskyvylle?

Kuva
  Miten käy hyvinvointialueiden uudistuskyvylle? Kun henkilöstöstä säästetään kenellä on enää aikaa käydä koulutuksessa tai tehdä tutkimusta? Valitettavasti kirkkain ammattiaines ei katsele tilannetta pitkään ja aivovuoto pahentaa tilannetta. Jos oma sairaala ei ole houkuttelevana aina voi siirtyä yksityiselle.

Vievätkö säästöt vanhustenhoidossa rikosoikeudelliseen vastuuseen?

Kuva
  Vievätkö säästöt vanhustenhoidossa rikosoikeudelliseen vastuuseen? Etelä-Karjalan hyvinvointialue on päättänyt kannella oikeuskanslerille sote-säästöjen aikataulusta, joka pakottaa hyvinvointialueet rikkomaan lakia. H yvinvointialueen päättäjät on pakotettu rikkomaan lakia, päättävätpä he mitä tahansa. Jos valtuutetut päättävät karsia hyvinvointialueen palveluita vaadittujen säästöjen saamiseksi ajallaan, he voivat rikkoa perustuslakia. Jos he eivät noudata alijäämän kattamisvelvoitetta, he voivat rikkoa hyvinvointialuelakia. S airaalalaki saattaa muuttaa Kemin ja Savonlinnan sairaaloiden yöaikaisen yhteispäivystyksen perusterveydenhuollon päivystykseksi. Iltakymmenen ja aamuseitsemän välillä sairaaloissa päivystäisi vain yksi lääkäri. Kaupungit pyysivät rikosoikeuden emeritusprofessori Matti Tolvaselta   laus untoa virkamiesten rikosoikeudellisesta vastuusta, jos päivystysten supistaminen johtaa kuolemien lisääntymiseen. Mielenkiintoista ja karmivaa!

Talouden perusteella tehdyt kustannuspäätökset heikolla pohjalla

Kuva
  Talouden perusteella tehdyt kustannuspäätökset heikolla pohjalla Yöpäivystyksiä ja kirurgian yksikköjä halutaan lakkauttaa vaikka kustannukset on laskettu sinne päin mutta ei tarkkoihin kustannuksiin. Laajassa maassamme on päättäjien mukaan liian "tiheä" yöpäivystys ym. palvelut. Lakkauttaminen aiheuttaa lisäkustannuksia kuten kiirepäivystyksen ja ambulanssin enenevää käyttöä. Kenellä on homma hanskassa vai eikö kenelläkään?

Takaako Suomen perustuslaki riittävät terveyspalvelut?

Kuva
  Takaako Suomen perustuslaki riittävät terveyspalvelut? Perustuslain mukaan kaikille tulee taata riittävät terveyspalvelut.  Onko terveyspalvelu silloin riittävää, jos todetaan, että emme voi järjestää sinulle erikoissairaanhoidon tarpeen arviointia 180 päivään mutta olet kuitenkin jonossa koska olemme käsitelleet lähetteen? Ja valitusosoitetta ei ole.  Vai tietääkö joku mistä hakea korvaavuutta?