Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2024.

Purkavatko kelakorvaukset hoitojonot?

Kuva
  Purkavatko kelakorvaukset hoitojonot? Yksityislääkärikäyntien Kela-korvauksia isonnetaan ja rahalla ohjataan potilaita yksityisille lääkäriasemille. Työssäkäyvillä on työterveyspalvelut. Pienituloiset eivät voi käyttää palveluita edes korvausten jälkeen koska hoito silti tulee liian kallliksi. Hoitojonoja tämä ei siis kenenkään mielestä tule purkamaan ellei korvaus ole paljon suunniteltua isompi.

Puhelinmyynti on vanhusten riesa

Kuva
  Puhelinmyy nti on vanhusten riesa Eräs sukulaiseni osti puhelinmyyjältä tavaroita joita hän ei käyttänyt eikä tarvinnut. Hän ei vain kehdannut kieltäytyä sillä myyjä tarvitsi kuulemma elantonsa. Lehtiä ja puhelinteknologiaa erityisesti kaupitellaan vanhuksille. Läheskään kaikilla ei ole vara maksaa ostamiaan palveluita joista moni vanhus ei edes ymmärrä kuinka kalliiksi ne tulevat.  Mutta myyjä välittää vain palkkioistaan.

Myös hoitokodissa jokainen kaipaa huomiota

Kuva
  Myös hoitokodissa jokainen kaipaa huomiota Ihminen kaipaa huomioimista ja kosketusta. Tarve ei poistu vanhana.  Se saattaa jopa lisääntyä. Viime päivinä on keskusteltu vanhainkoti -rakkkaudesta eli onko se sallittua vanhuksille. Kuka on oikea henkilö kieltämään asian kahdelta vanhukselta ja millä motiiveilla?